Filter

close
Zwarte-thee
Weergave:
 


Bezig met laden...

Zwarte thee

Zwarte thee kopen?

Onmogelijk is dat je nog nooit een kop van zwarte thee hebt gedronken dat komt omdat veel mensen zwarte thee kopen. Zwarte thee is nog steeds één van de populairste theesoort op aarde. Het bevat een heerlijke krachtige smaak die perfect in balans is. thee bestellen kan eenvoudig in onze webshop. Kies jouw favoriete smaak en laat je verrassen door de goede kwaliteit zwarte thee die wij aanbieden!


Wat is zwarte thee?

Zwarte thee is afkomsting van de plant Camella Sinensis. Als het gaat om populariteit in het Westen, staat zwarte thee met kop en schouders bovenaan. Gemaakt van dezelfde theebladeren als groene thee en oolong thee, heeft zwarte thee zijn eigenschappen te danken aan de manier waarop het wordt geproduceerd. 

De thee bestaat uit vers geplukte bladeren die zijn gerold in hun vorm en gedurende een dag geoxideerd worden totdat het zijn zwarte kleur heeft. Wanneer het de gewenste resultaat heeft behaald worden de bladeren in hete lucht gedroogd en vervolgens gesorteerd op kwaliteit en grootte. Omdat groene thee ongefermenteerd is, en oolong thee half gefermenteerd, is zwarte thee een volledig gefermenteerde thee, dat wil zeggen dat de theebladeren volledig zijn geoxideerd.

Hoewel alle zwarte theesoorten een sterke smaak bevatten, en een hoog cafeïne gehalte hebben dan de minder gefermenteerde theesoorten komt zwarte thee in een groot variëteit van smaken. Populaire soorten zwarte thee zijn Darjeeling thee, algemeen erkend als de beste zwarte thee ter wereld, Assam thee en Ceylon thee, maar ook de English breakfast broken mag niet ontbreken. 


Gezondheid en Zwarte thee

Een nadeel van deze thee is dat het meer cafeïne bevat dan witte thee, natuurlijke kruidenthee, groene thee en rooibos thee organic, maar toch heeft het drinken van zwarte thee ook zo zijn voordelen. Zwarte thee bevat geen looizuur (Looizuur is een stof in de thee die, net als bij wijn, kan zorgen voor een licht-wrange smaak) en bestaat uit veel antioxydanten die ons beschermen tegen schadelijke stoffen die ons ziek maken. Tevens rijk aan vitamine B1, B2, B3, B5, C en E. Al deze vitamines bevorderen de werking van je zenuwstelsel, spijsvertering en weerstand.  Ook behoudt deze thee jarenlang zijn smaak en positieve gezondheidseffecten.


Zwarte theesoorten

Net als alle andere theeën bestaat zwarte thee ook uit diverse soorten. Naast de melanges zijn er een aantal pure zwarte thee soorten erg bijzonder en geliefd onder de theeliefhebbers. 

Darjeeling thee kopen
Darjeeling thee first flush is een exclusieve pure zwarte thee die een speciale bewerking heeft. Darjeeling staat voor het theegebied waarop de theebladeren groeien. De hoogte en het klimaat zorgt ervoor dat de thee een bijzondere smaak krijgt. First Flush staat voor de eerste lentepluk van het jaar en wordt elk jaar in mei ingevlogen. Door een First Flush darjeeling thee te kopen kies je voor een thee die bekend staat als de champagne onder de zwarte thee soorten. Met een fris, bloemige smaak proef je de lente!

Ceylon Kenilworth
Sri Lanka heette voorheen Ceylon. Vandaar dat deze theesoort uit Sri Lanka tot op heden nog steeds Ceylon wordt genoemd. Onze ceylon thee is voorzien van Orange Pekoe bladeren, die duiden op kwaliteit en de grootte van de theebladeren. De thee heeft een herkenbare zwarte thee smaak voorzien van een milde afdronk. De thee wordt op verschillende manieren gedronken. Sommige voegen een scheutje melk toe, anderen een schijfje citroen. 

Assam thee
In de provincie Assam groeien de theebladeren van de Assam thee. Het klimaat is warm en vochtig met regelmatig een zware regenval. Door deze omstandigheden groeien de theestruiken zeer snel. Hierdoor ontstaat een volle, karakteristieke, moutachtige smaak. 


Zwarte thee eenvoudig online bestellen

In onze online theewinkel is zwarte thee kopen nog nooit zo eenvoudig geweest. Er zijn naast de bekende soorten zoals Ceylon Kenilworth, Earl Grey, Darjeeling First Flush diverse variaties verkrijgbaar. Laat je verrassen door bijvoorbeeld de exotische Costa Rica Mix te proberen of drink de Spring Dream voor de afwisseling. Losse thee kopen kan eenvoudig online bij Theemoment24 en profiteer van zwarte thee van uitstekende kwaliteit en een snelle levering!


Laatst bekeken producten

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies