Filter

close
Vruchtenthee
Weergave:
 


Bezig met laden...

Vruchtenthee

Losse vruchtenthee kopen?

 

Vruchtenthee is niet afkomstig van de Camellia sinensis plant, maar bestaat uit een samenstelling van de lekkerste vruchten. Door het toevoegen van vruchten en andere ingrediënten zoals korenbloemblaadjes aan heet water ontstaat een heerlijke frisse smaakexplosie. De echte theeliefhebber koopt vruchtenthee omdat deze theesoort op iedere moment van de dag heerlijk is om te drinken. Bijvoorbeeld als een ijskoude verfrissing op het terras op een warme, zonnige middag of een geurige hete thee voor een knapperend haardvuur in de winter.
 

Losse fruitthee zetten

Om de smaak van vruchtenthee, ook wel fruitthee genoemd, het beste tot zijn recht te laten komen, zet je verse fruit thee door water te gebruiken met een temperatuur van 100°C. Gebruik 15-20 gram losse thee per liter, of 2 gram voor één kop thee. Deze thee heeft een trektijd van 10-12 minuten. Onze losse fruitthee bestaat uit echte vruchten en kan soms wat grover zijn. Het kan daarom voorkomen dat de trektijd van de thee soms kan verschillen.


Thee met vruchten bewaren

Omdat vruchtenthee bestaat uit ingrediënten met een sterke smaak en geur is het belangrijk dat deze thee goed bewaard wordt in een afgesloten bus. Net als andere theesoorten heeft deze thee de neiging zijn smaak en kwaliteit te verliezen wanneer het in aanraking komt met licht, lucht en geuren. Tevens heeft warmte en vocht, net zoals op echt fruit, ook een nadelige werking op vruchtenthee.
 

Vruchtenthee: verfrissend en cafeïnevrij

Deze thee bestaat uit vele smaken en soorten. De basis bestaat bijvoorbeeld uit appel, sinaasappel of de bekende bosvruchten. Bij Theemoment24 vind je diverse verrassende losse thee soorten die zorgen voor een verfrissende smaak en een cafeïnevrije dorstlesser.Een tipje van de sluier? Wat denk je van de Pina Colada een heerlijke losse vruchtenthee met een exotische smaak.


Laatst bekeken producten

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies