Voorkom een winterdip: drink kruidenthee!
Iedereen heeft wel eens last van de winterblues gedurende de koude wintermaanden. Dit komt omdat de dagen korter zijn waardoor we minder naar buiten gaan, minder zonlicht krijgen, minder bewegen en ons eten vaak zwaarder is. Deze druilerige dagen kun je eenvoudig doorkomen met de heerlijkste kruidenthee soorten die ontspannend werken en tevens goede eigenschappen bevatten.

Winterdip en kruidenthee

Wanneer je het gevoel hebt dat tijdens de koude winterdagen alles je even te veel wordt en je last hebt van een stressvol lichaam en geest onthoud dan dat kruiden al eeuwen bekend staan om hun stimulerende en positieven eigenschappen voor zowel lichaam en geest. Kruidenthee drinken kan helpen bij milde of matige klachten zoals maagpijn, misselijkheid, spanning, stress, vermoeidheid, hoofdpijn maar ook de winterblues, ook wel winterdip genoemd. In ons blog wat is kruidenthee omschrijven we wat kruidenthee precies is. Een opsomming van de drie bekendste kruiden en hun werking zijn:

Brandnetel
De voordelen van brandnetel zijn ongekend. Het drinken van brandnetel in de thee is niet alleen gezond maar ook heel erg lekker! Brandnetel is rijk aan vitaminen, waaronder vitamine A, B,C, mineralen en heeft een zuiverende werking op het lichaam. Het drinken van deze brandnetel in de thee is onder andere zeer geschikt bij vermoeidheid, lusteloosheid en bij bloedarmoede.

Kruidenthee – Internal Peace bevat brandnetel en andere kruiden.

Kamille
Één van de bekendste kruiden die gedronken wordt als thee is misschien wel kamille. Kamillethee bevat natuurlijke kalmerende eigenschappen die ervoor zorgen dat je kunt ontspannen. Voor het slapen gaan kan het dus een ideaal moment zijn om kamillethee te drinken. Daarnaast ondersteund kamille een goede darmwerking en helpt het bij de spijsvertering. Tevens bevat deze thee antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen wanneer je verkouden bent, een zere keel hebt of veel moet hoesten.

Bekijk hier de Kruidenthee – Kamille

Lavendel
Lavendel bevat antioxidanten en zit boordevol vitamines en mineralen. Het drinken van lavendelthee kan vele voordelen met zich meebrengen. Drink lavendelthee om je hoofd tot rust te brengen en heerlijk te ontspannen. Ideaal wanneer je last hebt van stress of slapeloosheid.
Daarnaast kan het drinken van lavendel in je thee helpen bij het verlichten van hoofdpijn, het verlichten van de pijn in gewrichten en spieren, haargroei bevorderen, roos bestrijden en de spijsvertering bevorderen. Tevens werkt lavendel in je thee ook effectief tegen verkoudheid, griep en hoest.

Kruidenthee - Flowers of Provence bevat onder andere lavendel.


Relax

Naast het voorkomen van een winterdip zoals blijven sporten, lekker naar buiten gaan om die zon te pakken, jezelf trakteren op iets extra’s is het belangrijkste.....relaxen! De wintermaanden zijn hier uitermate geschikt voor. Wat te doen? Steek een paar kaarsjes aan, ga lekker met een dekentje op de bank liggen, zet je favoriete serie op en geniet van een heerlijke kop losse thee.
      21-12-2016 18:35     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies