Filter

close

Thee zonder theïne

Niet elke thee is thee zonder theïne. Losse thee is afkomstig van Camellia sinensis plant en is verkrijgbaar in diverse soorten. Thee zonder suiker wordt gezien als een drank die een welkome afwisseling is op de hoeveelheid water die we drinken op een dag. Verschillende soorten thee bestaan uit theïne, ook wel bekend als cafeïne. Alhoewel de hoeveelheid van deze stof in een kop thee veel minder is dan cafeïne in een kop koffie, kan het in sommige gevallen verstandig zijn om thee zonder theïne te drinken. 
 

Wat is theïne?

Theïne en cafeïne worden vaak als twee aparte stoffen gezien, dit zijn ze echter niet. Beide hebben dezelfde effecten. Door het drinken van thee kunnen we ons alerter en minder moe gaan voelen, dit komt omdat theïne stimulerend werkt voor onze hersenen. In een gemiddelde kop thee zit wel aanzienlijk minder theïne dan in een kop koffie, voornamelijk bij groene thee en witte thee aangezien deze theesoorten worden gezet met lagere temperaturen en een kortere trektijd hebben.  


Bestaat er groene thee zonder theïne?

Groene thee is afkomstig van de Camellia Sinensis plant. Thee afkomstig van deze plant bevat theïne. Dit betekent dat groene thee zonder theïne niet bestaat. De hoeveelheid theïne in een kop groene thee is wel aanzienlijk minder dan in een kop koffie.

Voorbeeld:
Eén kop groene of witte thee bevat ongeveer 20-30 mg theïne. Zwarte thee bevat over het algemeen meer van deze stof namelijk 30-40 mg. Toch is dit in vergelijking met een kop koffie relatief weinig. Een kop koffie bevat namelijk, afhankelijk van de sterkte, 40-100mg cafeïne.

 

Theïnevrije thee kopen?

Wil je volledig theïnevrije thee drinken dan is het aan te raden over te stappen naar het drinken van rooibos theevruchtenthee of pure kruidenthee, deze theesoorten zijn van nature theïnevrij. Dit komt omdat deze theesoorten niet afkomstig zijn van de welbekende Camellia sinensis plant. Wij hebben een selectie voor jou samengesteld waardoor theïnevrije thee kopen heel eenvoudig wordt.


Weergave:
 


Bezig met laden...
  • favorite_border 75+ SOORTEN HEERLIJKE LOSSE THEE OP VOORRAAD
  • access_time BINNEN 1 TOT 2 WERKDAGEN GELEVERD
  • local_shipping VERZENDKOSTEN €4,95, GRATIS VANAF €35,-

Laatst bekeken producten

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies