Thee voor een goede nachtrust
Vele mensen hebben al ontdek dat thee kan zorgen voor een goede nachtrust. Een goede nachtrust brengt vele voordelen met zich mee voor iedereen. Door goed te slapen zit je lekkerder in je vel, ben je overdag energieker en fitter en een goede nachtrust verbetert je weerstand. Dit is zeker niet het enige. De voordelen van een goede nachtrust zijn oneindig. Indien je ’s avonds moeilijk de slaap kan vatten, kan een kop losse thee zeker helpen. Waarom een kop thee vele voordelen biedt voor een goede nachtrust leggen we uit.

1. Gevoelig voor cafeïne? Kies voor theïnevrije thee.

Cafeïne is een stimulerende middel en vecht de vermoeidheid aan. Waarbij ontspanning en rust belangrijk is voor het slapen gaan geeft het drinken van cafeïne juist het tegenovergestelde effect. Verander deze gewoonte door het drinken van een heerlijke kop thee. Losse thee kan wel theïne bevatten. Theïne is een andere benaming voor cafeïne. Alhoewel dit wel in mindere mate is kan dit uiteraard voor sommigen alsnog effect hebben. Indien je hier gevoelig voor bent en toch een kop thee voor de nachtrust wilt drinken, kies dan voor thee zonder theïne.
 

2. L-theanine; waarom thee voor een goede nachtrust wel helpt

Voor het slapen gaan is het belangrijk dat je rustig en ontspannen bent en geen vorm van stress of spanning ervaart. Sommige losse theesoorten zorgen ontdanks dat ze theïne bevatten juist voor ontspanning. Groene thee en witte thee bevatten namelijk ook L-theanine. L-theanine is een aminozuur die bijna alleen voorkomt in de theeplant Camellia Sinensis en staat bekend om de kalmerende werking. Tevens geeft L-theanie ontspanning, vermindert angst en stres. Daarom is het drinken van een kop thee voor een goede nachtrust uitermate geschikt.
 

3. Kruidenthee geeft rust en ontspanning voor het slapen gaan

Naast bepaalde theesoorten die bestaan uit de Camellia Sinensis plant kan natuurlijke kruidenthee ook helpen bij een ontspannende werking. Naast het beter in slaap kunnen komen, hebben ze tevens meerdere positieve werkingen zowel geestelijk als lichamelijk. De meest voorkomende kruiden in thee voor een goede nachtrust zijn oranjebloesem, kamille, citroengras, citroenmelisse en lavendel.
      30-09-2017 13:47     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies