Thee en zwangerschap
Een echte theeliefhebber kan geen dag zonder het drinken van een heerlijke kop losse thee. Naast dat extreem veel thee drinken per dag invloed kan hebben op je vruchtbaarheid. Kan het drinken van te veel thee ook je zwangerschap beïnvloeden. Daarom is het verstandig wanneer je zwanger bent thee met mate te drinken. Maar hoe zit het nu met de hoeveelheid thee die je mag drinken wanneer je zwanger bent? Wij leggen het uit.

Hoeveel thee mag ik drinken tijdens de zwangerschap?

Om deze vraag te beantwoorden komen we terecht op de website van het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum biedt onder andere consumenten en professionals wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze, waaronder ook het drinken van thee bij zwangerschap.

Wanneer je zwanger bent is het verstandig om niet teveel cafeïne houdende dranken te drinken. Naast koffie bevat thee namelijk ook cafeïne, ook wel bekend onder de term theïne. Het advies van het Voedingscentrum luidt om maximaal 3 koppen groene, zwarte of witte thee per dag te drinken.

Wil je echt bovenstaande theesoorten blijven drinken dan is het verstandig om de meeste theïne uit deze theesoorten te verwijderen. Laat de losse thee 30 seconden trekken in het warme water, om vervolgens dit water weg te gooien. Zet met dezelfde losse thee een nieuwe kop thee. Op deze manier is de meeste theïne uit de thee verdwenen. Uiteraard is het nog steeds aan te raden om de maximale hoeveelheid, zoals door het Voedingscentrum geadviseerd, te volgen.
 

Thee zonder theïne

Drink je altijd veel meer koppen thee per dag als boven omschreven en zit je nu met je handen in het haar? Wees gerust. Thee zonder theïne drinken heeft namelijk geen invloed en kan daarom gewoon gedronken worden.

Thee soorten die geen theïne bevatten zijn rooibos thee, kruidenthee en vruchtenthee. Let hierbij wel op dat de bovenstaande theesoorten geen melanges zijn met andere theesoorten.

Vermijdt tijdens de zwangerschap theesoorten die de kruiden zoethout, salie, rozemarijn, jeneverbes, pepermunt, kruizemunt en aloë vera bevatten.


*Bovenstaande blog is informatief. Raadpleeg altijd een voedingsdeskundige wanneer je niet zeker weet of je een bepaalde kruid of theesoort mag drinken.

      14-04-2017 20:10     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies