De lekkerste Scones met Clotted Cream
Scones met Clotted Cream zijn niet weg te denken bij een High Tea. Tijdens mijn eerste vakantie in Engeland zat ik op het terras in de zon voor onze Bed & Breakfast en maakte ik voor het eerst kennis met deze lekkernij. Mijn moeder (al groot fan) liet mij zien hoe je dit zoete broodje het beste kon eten. Snijdt de scone doormidden en smeer hier een goede laag jam op, om vervolgens de jam nog te bedekken met een schep Clotted Cream, heerlijk! Na de eerste hap was ik verkocht.
Met het onderstaand recept kun je zelf en anderen laten genieten van een heerlijke Scone met Clotted Cream.

Ingrediënten (voor 10 scones)

- 230 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 75 gram boter (in dunne plakjes)
- 75 ml melk
- 37 gram suiker
- 2 eieren
- Zout
- 60 gram mascarpone
- 60 gram slagroom
- Abrikozenjam


Bereiding

Kneed een deeg van de bloem, bakpoeder, suiker, boter en het zout. Voeg hier 1 ei en de melk aan toe en kneed er een samenhangend deeg van. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het deeg even rusten in de koelkast (ongeveer een uur).

Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg gelijkmatig uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Steek er rondjes uit van zo’n 6 cm en leg deze op de bakplaat. Bestrijk de scones met losgeklopt eigeel en bak ze gedurende 10 á 12 minuten goudbruin.

Nu de scones aan het bakken zijn kun je aan de slag met de clotted cream. Klop allereerst de slagroom half stijf. Spatel vervolgens de mascarpone door de slagroom en de clotted cream is al klaar!

Serveer er voor de complete ervaring een lekkere Engelse zwarte thee bij, zoals bijvoorbeeld onze eigen Zwarte Thee - Earl Grey Deluxe
      25-01-2017 18:57     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies