filter_list

Filter

Weergave:
 


Bezig met laden...
15%
visibility
shopping_cart

Oolong thee - China Oolong

Smaak: Mild / Notig | Deze oolong thee is van zeer goede kwaliteit, geeft een heldere oranje kleur en heeft een mild nootachtige smaak....

3,55

3,01

visibility
shopping_cart

Oolong thee - Peach Orange Blossom

Smaak: Perzik / sinaasappelbloesem | Deze thee bevat een melange van oolong en witte thee en is door de verrassende ingrediënten...

5,05

visibility
shopping_cart

Oolong thee - Sweet Almond Chocolate

Smaak: Amandel / Chocolade | Deze heerlijke winterthee is niet te weerstaan tijdens een heerlijke avond op de bank met een dekentje en...

4,75

visibility
shopping_cart

Oolong thee - Lemon

Smaak: Citroen | Deze Oolong theemelange is een heerlijke verfrissende melange.

4,45

Oolong thee

Wat is oolong thee?

Oolong thee is nog niet erg bekend in de westerse wereld maar soms is de middenweg het lekkerste, althans dat bevestigen de liefhebbers. In de smaak is deze thee de gulden middenweg tussen zwarte thee en groene thee. Oolong wordt verkregen door een beperkte fermentatietijd. Langer dan groene thee en korter dan zwart thee. Het wordt beschouwd als een grote vaardigheid om de perfecte tijd te meten, de koperkleurige veranderingen van de bladeren te herkennen en de gisting te stoppen door middel van met stoom of braden. Oolong thee heeft daarom een intense smaak en een donker aroma.

Wat is de werking van oolong thee?

Aangezien oolong thee licht gefermenteerd wordt, behoudt deze thee vele gezonde stoffen zoals anti-oxidanten. Deze thee heeft vele positieve effecten op het gewicht omdat deze thee de vet-oxidatie stimuleert en balancerend werkt op het metabolisme (stofwisseling). Tevens kan de thee het energieverbruik verhogen. Omdat deze thee ook rijk is aan mineralen zoals magnesium, kalium en calcium kan het helpen bij het opbouwen van de botten en tanden. Naast alle andere soorten thee is oolong thee daarom ook een gezonde thee om te drinken.

Oolong thee zetten

Oolong bevat gewoonlijk geen cafeïne waardoor het ook geschikt voor mensen met een gevoelige spijsvertering. De correct bereiding is om de bladeren in water van 75-90°C 3-5 minuten te laten trekken. De bladeren van de Oolong kunnen meerdere keren worden hergebruikt.

Oolong thee kopen

Door de variatie in het proces is oolong thee zeer divers in zijn smaak en aroma. Door oolong thee te kopen, koop je een thee die fris kan zijn van smaak maar ook geroosterd en nootachtig. Deze nog redelijk onbekende maar speciale losse thee mag daarom zeker niet ontbreken in ons assortiment.

Onze online theewinkel is gecertificeerd door WebwinkelKeur. Daardoor kun je bij ons veilig en vertrouwd online thee bestellen. De certificering houdt in dat je bij ons niet voor verrassingen komt de staan door onze duidelijk vermelde prijzen. Ook hebben wij gegarandeerd geverifieerde klantbeoordelingen.


Voorjaarskorting

Deze week 10% korting op de gehele bestelling!