Weergave:
 


Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Theefilterzakjes (nr.1)

Zet heel eenvoudig een kop losse thee met deze 100 chloorvrije thee filterzakjes (nr.1)

3,25

visibility
shopping_cart

Theefilterzakjes (nr.2)

Deze 100 chloorvrije thee filterzakjes (nr.2) zijn uitermate geschikt voor het zetten van een kleine pot thee of een tea for one

3,50

visibility
shopping_cart

Theefilterzakjes (nr.3)

Met deze 100 chloorvrije thee filterzakjes (nr.3) zet je eenvoudig een grote pot losse thee

3,75

visibility
shopping_cart

Theefilter Ø 87 mm

Theefilter Ø 87 mm | Met deze theefilter zet je een heerlijke kop losse thee.

2,95

visibility
shopping_cart

Thee-ei Ø 41 mm

Thee-ei Ø 41 mm | Deze thee-ei met een doorsnede van 41 mm bevat een schroefsluiting en is ideaal voor het zetten van een theepot thee.

3,25

visibility
shopping_cart

Thee-ei gaas Ø 45 mm

Theefilter-ei gaas Ø 45 mm | Deze thee-ei met een doorsnede van 45mm is uitermate geschikt voor het zetten van een kop losse thee.

3,00

visibility
shopping_cart

Theefilter klem Ø 45 mm

Theefilter klem Ø 45 mm | Met deze theefilter klem zet je een heerlijke kop losse thee.

2,95

visibility
shopping_cart

Theemaatschepje Ø 32 mm

Theemaatschepje Ø 32 mm | Dit theemaatschepje voor "1 cup of perfect tea" is perfect voor het zetten van een kop losse thee.

3,75

Thee zetten met losse thee

Thee zetten is niet moeilijk. Hiervoor is alleen een thee accesoire nodig. Een thee accessoire, ook wel infuser genoemd, is een filter die je gebruikt voor het zetten van losse thee. Door de filter in het warme water te plaatsen, wordt de smaak van de losse thee in het warme water getrokken. Nadat trektijd is verstreken, kan een thee infuser eenvoudig worden verwijderd uit het warme water en kun je genieten van een heerlijke op losse thee. Thee infusers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en formaten. 

Theefilter met gaas 

Een theefilter gemaakt van gaas is uitermate geschikt voor het drinken van kleine losse theebladeren, bloemblaadjes of kruiden. Het filter bestaat uit hele kleine gaatjes waardoor de kleine losse theebladeren geen kans hebben om te ontsnappen uit het theefilter. Een theefilter met gaas is verkrijgbaar als thee-ei of als klem. 

Thee zetten met ei 
Een thee-ei is voorzien een schroefsluiting waardoor de losse thee heel eenvoudig in het thee-ei geplaatst kan worden. Thee-eieren bevatten standaard een ketting met een haakje. Op deze manier verwijder je eenvoudig het thee-ei uit het warme water wanneer de trektijd is verstreken. 

Theezakjes voor losse thee
Zakjes voor losse thee worden verkocht in een verpakking van 100 stuks en zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten met ieder een ander formaat. Geschikt voor een kop thee, een kleine pot thee en een grote pot thee. Het voordeel van dit theefilterzakje is dat, door de lengte, het zakje eenvoudig uit de theeglas of theepot te verwijderen is.
 
Theemaatschepje
Met een theemaatschepje zet je heel eenvoudig een kop losse thee. Het theemaatschepje is perfect voor het vullen van thee infusers zonder te knoeien. 


Zettijden en temperaturen voor de perfecte kop thee

Het zetten van losse thee is niet zo moeilijk als dat het soms lijkt. Gebruik voor een kop thee ongeveer 2 gram losse thee. Kook het water en laat indien nodig afkoelen tot de juiste temperatuur. Laat losse thee een aantal minuten trekken zoals omschreven bij het zetadvies. Elk theesoort heeft namelijk een eigen zetadvies met betrekking tot de trektijd en de temperatuur van het water.


Thee zetten in 5 stappen

#1 De theepot verwarmen
Indien je een keramische theepot in huis hebt is het raadzaam deze te gebruiken in plaats van een zilveren of stalen theepot, aangezien deze de smaak van de thee kunnen aantasten. Bij het zetten van losse thee in een theepot is het verstandig deze eerst voor te verwarmen. Dit doe je door er heet water in te gieten. Wanneer de theepot uiteindelijk warm is geworden, giet je de theebladeren erbij door middel van een thee filterzakje nr.3 of een thee-ei.

#2 Het toevoegen van de theeblaadjes
Eén theemaatschepje met theeblaadjes is voldoende voor het zetten van de perfecte kop thee. Ontdek zelf de gewenste sterke voor de thee door meer theebladeren toe te voegen of voor een minder sterke thee de hoeveelheid te verminderen. Theebladeren kun je toevoegen in een thee filterzakje of een thee-ei.

#3 Het gebruik van water
Giet het hete water in de theepot of theeglas. Belangrijk hierbij is heet water gebruiken op de juiste temperatuur die bij het zetadvies omschreven staat. Gebruik geen water die meerdere malen gekookt is, dit kan de smaak van de thee beïnvloeden.

#4 Trektijd
Geef de theebladeren de tijd om goed te weken. Dit is afhankelijk van de trektijd van de theesoort die je hebt gekozen.

#5 Het toevoegen van zoetstoffen / melk
De laatste stap is de stap dat je echt kunt gaan beginnen met het genieten van een heerlijke kop losse thee. Naar smaak kun je melk en/of zoetstoffen aan de thee toevoegen, maar vergeet niet dat de werkelijke smaak van de thee kan veranderen door te veel van deze toevoegingen te gebruiken. Kenners adviseren daarom ook altijd losse thee te drinken zonder toevoegingen.

Een tea infuser bestel je eenvoudig bij Theemoment24 

Losse thee zet je eenvoudig met behulp van de thee infusers van Theemoment24. Maak je bestelling compleet en bestel een tea infuser. Op deze manier geniet je, in de meeste gevallen, de volgende dag al van een heerlijke kop losse thee en kun je in de toekomst ook eenvoudig en snel losse thee zetten.


Voorjaarskorting

Deze week 10% korting op de gehele bestelling!