Filter

close
Losse-thee-bewaren
Weergave:
 


Bezig met laden...

Hoe bewaar ik thee?


Vragen over thee bewaren komen steeds vaker voor aangezien het drinken van losse thee steeds populairder wordt. Dat is niet zo vreemd aangezien losse thee puurder van smaak is, lekkerder smaakt en veelal geen onnatuurlijke suikers bevat in tegenstelling tot “kant-en-klare” theezakjes. Wanneer je thee in de winkel koopt zit dit in een zakje en gooi je het theezakje na gebruik weg. Losse thee daarintegen koop je in hoeveelheid gram (bijvoorbeeld 75, 100 gram of 125 gram) en dient ook op een andere manier bewaard te worden. 
 

De kwaliteit van thee behouden

Door losse thee op de juiste manier te bewaren blijft de kwaliteit en de smaak van de thee behouden. Elke theesoort dient bewaart te worden op een donkere, droge plek. Thee kan namelijk niet tegen:

  • Licht

  • Vocht

  • Lucht

  • Warmte

  • Geuren

Wanneer losse thee in aanraking komt met één van bovenstaande kenmerken verliest het zijn smaak en dat gaat ten koste van de kwaliteit.
 

Thee bewaren in een theeblik

Om de kwaliteit en smaak van verse thee te behouden is een goede sluiting erg belangrijk. Dit kan door gebruik te maken van een dubbele sluiting, speciale theesluitingen (zoals afsluitbare clips) en geurvrije sluitingen. Het laaste punt is erg belangrijk aangezien thee geur opneemt en dit ten koste gaat van de smaak.

Een speciale theeblik kan ook gebruikt worden voor het opbergen van losse thee. Kies hiervoor wel voor een geurvrije thee bewaarblik. Met behulp van een theeblik kun je losse thee eenvoudig opbergen en de kwaliteit van de thee waarborgen.  
 

Hoelang kan ik thee bewaren?

Thee bestellen in te grote hoeveelheden zoals 500 gram of 1 kilo wordt over het algemeen niet aangeraden. De meeste thee is 1 a 2 jaar vers en verlies daarna (mits het op de juiste manier wordt bewaard) zijn smaak. Bewaar thee zoals bovenstaand al eens beschreven op een donkere, droge plek. Dit kan uiteraard een keukenkastje zij. Let wel op dat hier geen andere producten met sterke geuren liggen, bijvoorbeeld kruiden of een sterke aromatische theesoort. Deze kunnen elkaars smaak beïnvloeden.

Het drinken van losse thee moet daarom zeker niet gezien worden als een belemmering, maar als een hele fijne ervaring. Door de bovenstaande tips te hanteren kun je de langer thee bwaren en genieten van je favoriete thee. 


Laatst bekeken producten

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies