Ontdek de populariteit van jasmijn thee
Jasmijn thee is een theesoort die traditioneel bestaat uit losse groene thee aangevuld met heerlijk geurende jasmijnbloesems. Deze jasmijnbloesems zorgen voor een licht, zoete smaak. Tegenwoordig wordt jasmijn ook toegevoegd aan witte thee en bestaan er zelfs melanges met zwarte thee die jasmijn bevatten. De traditionele jasmijn thee wordt al duizenden jaren in China gedronken en is dermate populair door de vele gezondsheidsvoordelen die het met zich meebrengt en de geurige, delicate aroma die de thee geeft.  

Wat is jasmijn thee?

Jasmijn thee is een gearomatiseerde thee. Wanneer gearomatiseerde thee wordt gemaakt, maakt men gebruik van traditionele theebladeren van de Camellia sinensis plant aangevuld met bloemen, fruit, kruiden, oliën, extracten of andere ingrediënten om extra smaak toe te voegen. In de meeste gevallen worden de bloesems van de jasmijn tegelijkertijd met de theebladeren gedroogd, waardoor een heerlijk aroma ontstaat. 
 

Verfijnde jasmijn smaak

De verfijne, delicate smaak wordt gecreërd door de toegevoegde jasmijnbloesems. De jasmijn kun je herkennen aan stervormige wit of gele bloemen die een heerlijke geur geven. De geur van jasmijnbloesems in de thee helpt je ontspannen en de verfijnde smaak zorgt ervoor dat deze thee geschikt is om het hele jaar door te drinken. 
 

Zit er cafeïne in jasmijnthee?

Net zoals iedere kop groene, witte of zwarte thee, bevat ook jasmijnthee cafeïne, ook wel theïne genoemd. Door het drinken van thee met theïne kunnen we ons alerter en minder moe gaan voelen, dit komt omdat theïne stimulerend werkt voor onze hersenen. Niet iedereen vindt dit even prettig, daarom bestaat er ook theïne vrije thee
 

Is jasmijn thee gezond? 

Het drinken van jasmijn thee kan bijdragen aan een goede concentratie. Tevens werkt deze thee ontspannend, al is het alleen al de heerlijke geur van jasmijn dat kan helpen bij een goede nachtrust. Groene thee jasmijn brengt tevens de gezondheidsvoordelen van groene thee met zich mee.
 

Jasmijn thee zetten

Jasmijn thee wordt bitter wanneer het op een te hoge temperatuur gezet wordt. Dit komt omdat de theebladeren op een te hoge temperatuur in zekere zin verbranden waardoor er een bittere smaak ontstaat. Volg daarom altijd het zetadvies van onze losse thee soorten. Op deze manier kun je optimaal genieten van de thee uit onze thee shop. In het geval van jasmijn thee luidt het zetadvies:

Hoeveelheid per kopje: 2 gram (1 theelepel)
Trektijd: 2-3 minuten (afhankelijk van de gewenste sterkte)
Temperatuur: 75°C
  Theemoment24     04-09-2018 15:06     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies