Het effect van hete thee tijdens de warme zomerdagen
Hoge temperaturen treffen ons deze zomer. Heerlijk genieten! Af en toe kan de warmte ons toch teveel worden. Om af te koelen kiezen we ervoor om een ijskoude drank te drinken zoals ijsthee of een ijsje te nuttigen. Vergeten wordt dat het drinken van losse thee kan helpen het lichaam af te koelen, maar wat is het effect van hete thee tijdens de warme zomerdagen? 

Helpt thee drinken het lichaam af te koelen?

Het drinken van een kop warme thee activeert de sensoren in de mond die het brein stimuleren het lichaam meer te laten zweten. Tijdens warme dagen is zweten een positief proces. Het helpt namelijk het lichaam tijdens warme temperaturen af te koelen. Belangrijk is wel te genieten van een kop warme thee in rustmodus, luchtige kleding te dragen en vochtige ruimtes te vermijden. 

Testen wijzen wel uit dat het lichaam laten afkoelen middels een kop thee afhankelijk is van de temperatuur, de luchtvochtigheid van de directe omgeving en hoeveel je uiteindelijk consumeert
 

Waarom kiezen we eerder voor koude dranken?

Wat is de reden dat we dan uiteindelijk voor koude dranken kiezen en het idee van thee tijdens de warme dagen niet in ons opkomt? Dat komt omdat koude dranken voor een moment daadwerkelijk verfrissen. Wanneer een koude drank gedronken wordt dat kouder is dan het lichaam, zal de warmte overgedragen worden. Helaas is dit maar van tijdelijke aard. De warmteoverdracht wordt gecompenseerd door minder zweet op het huidoppervlak, wat uiteindelijk niet de oplossing biedt. Te koude dranken kunnen er zelfs voor zorgen dat het zweetmechanisme in het lichaam blokkeert waardoor het lichaam nog meer warmte gaat opslaan. 
 

Wat is het effect van een pittige maaltijd?

Ooit opgemerkt dat een pittige maaltijd je heeft laten zweten? Dat klopt, het eten van pittige maaltijden heeft namelijk hetzelfde effect op het lichaam als het drinken van een kop hete thee. Eén van de redenen waarom vooral in landen met een warm klimaat pittige maaltijden genuttigd worden. 

Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkste tijdens warme dagen afkoeling te zoeken in een koude omgeving en een ijsje behoort zeker ook tot één van de heerlijkheden van dit seizoen. Toch zijn er steeds meer mensen die een kop thee kunnen waarderen in de zomer en daarom ook thee bestellen tijdens deze warme zomerdagen. 
  Theemoment24     18-07-2018 11:34     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies