Hoe gezond is groene thee?
Groene thee komt oorspronkelijk uit China waar het al jaren wordt gedronken om zijn goede eigenschappen. Het zal je niet verbazen dat je bij jou in de buurt ook vaker groene thee voorbij ziet komen. Tegenwoordig willen we steeds bewuster gaan leven. Niet voor niets wordt groene thee de laatste jaren dan ook steeds populairder in Europa. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat groene thee een goede werking heeft op de gezondheid. Maar kun je afvallen van groene thee? Hoe gezond is groene thee? Wat is de beste groene thee? Wij beantwoorden al je vragen.

 

Afvallen van groene thee

In tegenstelling tot zwarte thee heeft groene thee geen fermentatie proces ondergaan, en heeft hierdoor zijn positieve werking behouden. Groene thee is een natuurlijke, onbewerkte thee. Indien je op een gezonde en natuurlijke manier wilt afvallen, door bijvoorbeeld gezonder te gaan eten en meer te gaan sporten, is groene thee nagenoeg onmisbaar. Vervang bijvoorbeeld frisdrank en/of koffie door groene thee. Deze thee is namelijk een uitermate geschikte ondersteuning is bij het afvallen door zijn positieve werking. Groene thee:

 • Vermindert de eetlust
 • Stimuleert de vetverbranding
 • Kan zorgen voor een snellere stofwisseling
 • Is stress verlagend

Deze positieve werking heeft effect wanneer je groene thee over een langere periode drinkt, hetzelfde als afvallen dat ook een proces is. Maar overdrijf het niet, beperk jezelf tot het dagelijks drinken van drie koppen groene thee verspreid over de dag zodat je lichaam de goede eigenschappen kan benutten.


Groene thee gezond?

Groene thee biedt niet alleen ondersteuning bij het afvallen. In China wordt groene thee al eeuwen gedronken en toegepast als geneesmiddel om zijn positieve werking. Dit komt met name door de anti-oxidanten die bijdragen aan een betere gezondheid. Naast anti-oxidanten bevat groen thee nog eens een grote hoeveelheid aan vitamines en mineralen zoals vitamene C, K, B6, B12 en mineralen zoals kalium, fluoride, magnesium, mangaan en calcium.

Thee heeft net als koffie een opwekkend effect. Het vermindert de vermoeidheid en je wordt alerter. Dit komt omdat thee theïne bevat, wat hetzelfde is als cafeïne.  Groene thee en zwarte thee zijn in maart 2016 toegevoegd aan de schijf van vijf van het voedingscentrum. Uit steeds meer onderzoeken blijkt inderdaad dat groene thee gezond is. Groene thee is o.a. goed voor:

 • Minder kans op hart- en vaatziekten
 • Cholesterolverlagend
 • Een mooiere huid
 • Het versterken de weerstand
 • Een frissere adem
 • Het verhelpen van een kater
 • Het vertragen van het verouderingsproces
 • Het verminderen van mogelijk misselijkheid, pijn en stress.
 • De nachtrust

Aangezien we toch bezig zijn met bewuster en gezonder leven zijn bovenstaande punten genoeg redenen om dagelijks groene thee te drinken.
 

Beste groene thee

De beste groene thee kopen? Deze zet je van pure groene theebladeren zonder toevoegingen, zoals de China Sencha en de Gunpowder Temple of Heaven Vergeet hierbij ook niet de melanges zoals de 8 Sensual Delights, Fruity Vanilla en Autumn Dream.  Heerlijk voor de afwisseling. Goede kwaliteit groene thee wordt handmatig geplukt en daarna direct even gestoomd, waarna ze verder worden gedroogd.

De kwaliteit van groene thee hangt niet alleen af van de theebladeren. Voor groene thee geldt toch net een andere manier van thee zetten. Om alle werkzame stoffen en de pure smaak te behouden is het belangrijk de thee niet uit te koken.  De beste groene thee zet je door het water eerst te koken. Als het water kookt laat deze afkoelen tot een temperatuur van ongeveer 75 graden. Doe nu de groene thee erbij en laat deze tussen de drie en vijf minuten trekken. Enjoy!
      19-07-2016 15:02     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies
Vaderdag

Geniet van de nazomer met een heerlijke kop losse thee
Ontvang 10% korting op de gehele bestelling
(De korting wordt verrekend in de winkelwagen.)