Darjeeling First Flush: de champagne onder de zwarte thee!
Zwarte thee is nog steeds de populairste theesoort op aarde. Darjeeling thee is vanouds een exclusieve theesoort onder de zwarte theeën. We onderscheiden daarin de varianten First Flush, Second Flush en de Autumnal Flush. Graag leggen wij je uit wat de verschillen zijn en wat darjeeling thee First Flush zo bijzonder maakt.

Losse thee Darjeeling First Flush

De naam heeft deze theesoort te danken aan de streek in India waar deze thee wordt gekweekt: Darjeeling. Darjeeling thee kent drie verschillende plukseizoenen en de theeën verschillen per plukseizoen van smaak. Een welbekende variant wordt ook wel First Flush genoemd. First Flush is de eerste pluk van het jaar, in het begin van de lente. Omdat de eerste twee topblaadjes van deze theeplant nog alle voedingswaarde bevat, met de hand geplukt worden en een heerlijke zachte smaak geven wordt deze thee ook wel de champagne onder de zwarte thee genoemd.

Second Flush bestaat uit de tweede pluk die aan het eind van de lente/ begin zomer plaats vindt. De theebladeren zijn al iets meer volgroeid en hebben een uitgesproken smaak. Voor sommigen geniet de Second Flush zelfs de voorkeur. Als laatste volgt de Autumnal Flush, de eerste pluk in de herfst na het regenseizoen. Je kunt je voorstellen dat de theebladeren na deze periode minder delicate van smaak zijn.

De gezondste versie van zwarte thee

Aangezien zwart thee cafeïne bevat wordt deze thee niet gezien als de gezondste theesoort om te drinken, toch is zwarte thee niet geheel ongezond omdat deze thee veel antioxidanten en vitamines bevat en tevens looizuurvrij is. Darjeeling thee wordt wel gezien als de gezondste variant onder de zwarte theesoorten omdat deze thee naast bovenstaande eigenschappen ook goed is voor hart- en bloedvaten. Ook bevat darjeeling thee minder theïne dan andere zwarte theesoorten. Een bijkomend voordeel van zwarte thee, en dus ook darjeeling thee, is dat deze thee jarenlang zijn smaak en positieve gezondheidseffecten behoudt.
      30-11-2016 19:10     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies