Filter

close
Chai-Thee
Weergave:
 

Wat is chai thee?


Chai thee, ook wel bekend als chai tea, is een kruidige thee die in opkomst is in Nederland en zijn oorsprong vindt in India. De letterlijke vertaling van chai is thee. Een andere benaming die je tegen kunt komen is massala chai. Massala betekent gemixte specerijen. Elke regio in India heeft zijn eigen chai receptuur. Over het algemeen bestaat de basis van chai thee uit zwarte thee met diverse specerijen, maar sinds chai thee steeds populairder is geworden worden er tegenwoordig ook extra smaken aan toegevoegd zoals vanille, kokos, chocolade en cacao.
 

Welke kruiden worden gebruikt bij chai thee?

De oorspronkelijke specerijen die worden gebruikt bij het maken van chai thee zijn onder andere:
-    Kaneel
-    Gember
-    Venkel
-    Anijs
-    Kruidnagel
-    Kardemom
Uiteraard zijn deze chai kruiden aparat te koop. Voor het gemak vind je ook diverse chai theemelanges die voorzien zijn van zwarte thee, rooibos thee of groene thee met daarbij de chai kruiden al aan toegevoegd.
 

Chai thee; een gezonde thee.

Chai thee is een gezonde theemelange om te drinken. Het voordeel van chai thee is dat deze thee vrijwel geen cafeïne bevat en daardoor gezonder is om te drinken dan een kop koffie. In tegenstelling tot koffie bevat chai veel positieve eigenschappen. De zwarte thee in de originele chai thee is rijk aan anti-oxidanten en de chai kruiden worden al duizenden jaren gebruikt om de gezondheid en welzijn te bevorderen. Het drinken van chai thee kan bijdragen aan een energiek, creatief en productieve gemoedstoestand.
 

Heerlijke chai thee kopen

Chai thee is zelf te maken met specerijen en thee, maar voor het gemak kun je bij Theemoment24 naast vele soorten losse thee ook eenvoudig chai thee kopen. Chai thee is te koop in diverse melanges, waarvan de Chai Black Tea de originele is. Hiervan wordt ook de chai thee latte van gemaakt. Naast deze variant hebben wij ook diverse andere chai melanges geselecteerd. Deze melanges bevatten toegevoegde ingrediënten die een “twist” aan de smaak geven en heerlijk zijn als variatie.
 

Chai tea latte maken

Chai tea latte is een mix van thee met chai kruiden en warme melk. Heerlijk te drinken tijdens de koude herfst- en wintermaanden. Chai Black Tea is een melange die veelal gebruikt wordt om chai tea latte te maken. Deze mix van zwarte thee met de welbekende chai kruiden is heerlijk om zo te drinken, maar ook als chai tea latte. Chai tea kun je zetten volgens het zetadvies omschreven bij de theesoort. Maar hoe maak je nu een chai latte? Onderstaand het recept.
 

Chai tea latte recept

Je hebt nodig
-    250ml melk of indien gewenst sojamelk;
-    50ml melk voor het opschuimen van de melk;
-    150 ml water;
-    3 schepjes Chai Black Tea;
-    Eventueel suiker, honing of zoetstof

Bereiden
Schenk de melk en het water in een steelpannetje en zet deze op het vuur, zorg dat de melk niet gaat koken.

Kook 150ml water in de waterkoker en schenk het water in het glas. Plaats de Chai Black Tea in een thee infuser, zoals een thee of thee filterzakje en voeg deze toe aan het water,

Wanneer de thee de juiste sterkte heeft gekregen schenk je de warme melk erbij.

Indien je houdt van een vleugje romigheid kun je 50ml melk opschuimen met een melk-opschuimer of een staafmixer. Voeg deze toe aan de Chai Tea Latte.

Serveer met een klein beetje kaneel on top, voeg eventueel suiker, honing of zoetstof toe en je hebt een heerlijke chai thee latte!


Laatst bekeken producten

Geen producten
Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies