Brandnetelthee, de 7 voordelen!
Iedereen kent het wel je loopt in de natuur en plots sta je te midden van brandnetels, dat jeukt verschrikkelijk! Nee, de brandnetelplant heeft over het algemeen geen goede reputatie. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat de brandnetel niet zomaar een onkruid is. Deze kruid wordt op vele manieren toegepast: van tabletten tot zalven en crèmes, maar ook in de vorm van brandnetelthee wordt deze kruid steeds populairder. Bestel hier de brandnetel thee voor een scherpe prijs!

Brandnetel consumeren in theevorm neemt geleidelijk toe aan populariteit in het westen. De natuurlijkste manier om deze thee te consumeren is door het zelf te maken of deze thee online bestellen in de vorm van losse thee.

Wat is brandnetelblad?

De brandnetelplant groeit in de zomer en kan ongeveer 1 tot 2 meter hoog worden. De plant heeft heel fijn, dun haar rond zijn steel en bladeren, die pijnlijk zijn om aan te raken. Dat is waar de naam brandnetel vandaan komt. Maar als je verder dan de pijn kijkt, zit het blad van de brandnetelplant boordevol voedingsstoffen en kan het je lichaam een behoorlijke “gezondheidsboost” geven.

Het drinken van brandnetelthee als onderdeel van je dagelijkse routine is daarom ook een goed idee! De positieve werkingen van deze thee zijn te veel om te benoemen. Toch hebben wij er een aantal voor je uitgelicht.  
 

De voordelen van brandnetelthee1. Brandnetelthee tegen spierpijn
Brandnetelthee wordt veel gebruikt om spierpijn te behandelen. Het kruid bevat brandnetel theepijnstillende werkingen. Bovendien is bekend dat de eigenschappen die in de brandnetel zijn aangetroffen kunnen helpen blauwe plekken te kalmeren. Je kunt hiervoor een beetje van de afgekoelde thee op een watje doen en deze op de blauwe plek deppen. 

2. Het onderhoudt gezonde nieren
Voor het behouden van gezonde nieren kun je deze thee drinken. Deze thee heeft namelijk vocht afdrijvende eigenschappen die het plassen versnelt. 

3. Verbetert de spijsvertering
Regelmatig drinken van brandnetelthee, die krachtige ontstekingsremmende krachten bevat, kan je helpen de spijsvertering te reguleren en constipatie, diarree en maagklachten helpen te verminderen.

4. Het stimuleert het immuunsysteem
De brandnetelplant bevat verschillende immuun versterkende stoffen, waaronder flavonoïden, carotenoïden en vitamine A en C. Deze antioxidanten helpen het immuunsysteem te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

5. Brandnetelthee is goed voor de huid
De gezondheidsvoordelen van brandnetelthee hebben tevens betrekking tot de verzorging van de huid. Als je je huid stralend en perfect wilt houden, is deze thee precies wat je nodig hebt. Het wordt beschouwd als een must-have schoonheidsproduct met betrekking tot de huidverzorging in verschillende tradities over de hele wereld. Huidproblemen zoals irritatie, acne, eczeem, vlekken kunnen verminderen door deze warme drank te drinken. Bovendien bevorderen de antioxidanten in de thee het genezingsproces van geïrriteerde huid en kunnen ze voorkomen dat er littekens ontstaan. 

6. Versterkt de botten
Een brandnetelblad bevat hoge concentraties van botversterkend calcium, magnesium en ijzer. De plant bevat ook vitamine D en K, die botten helpen calcium te gebruiken om de botdichtheid te beschermen. Magnesium wordt opgeslagen in de botten, ondersteunt de botsterkte en helpt bij de opname van calcium. 

7. Het lichaam reinigen
Brandnetelbladeren in theevorm wordt tegenwoordig veel gebruikt om het lichaam te ontgiften (detox). 2-3 koppen per dag kunnen hier al een bijdrage aanleveren. Men ervaart dat deze thee je lichaam reinigt, je haar laat glanzen en je huid laat stralen.
 

Hoe maak je zelf brandnetelthee?

Altijd al zelf brandnetelthee willen maken? Dat kan heel eenvoudig. Pak een paar dikke tuinhandschoenen en knip een paar brandnetelbladeren van verse brandnetels. Was de blaadjes goed en snijd deze in stukjes. Gebruik vervolgens een theezeef om de bladeren te laten trekken in kokend water. Zodra de brandnetelbladeren verwarmd zijn is de pijnlijke werking, die eerder wordt ervaren bij het aanraken van de bladeren, verdwenen. 
 

Brandnetelthee kopen?

Naast de standaard brandnetel thee kun je diverse kruiden toevoegen om de smaak van de thee interessanter te maken. In de vorm van kruidenthee vind je de theemelange Internal Peace. Deze thee bevat kruiden zoals brandnetel, maar ook melissa, braambladeren en kamille. Brandnetelthee kopen kan dus heel eenvoudig bij Theemoment24!

*Bovenstaande blog is informatief. Raadpleeg altijd een voedingsdeskundige of huisarts wanneer je niet zeker weet of je een bepaalde kruid of theesoort mag drinken.
  Theemoment24     08-10-2018 09:49     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies