3 homemade iceteas; simpel en eenvoudig te maken
De zomer is officieel begonnen en met de warme dagen in het verschiet mag een heerlijke glas ijsthee niet ontbreken. Wanneer je zelf ice tea maakt kun je oneindig variëren. Daarnaast maak je gebruik van verse ingrediënten en dat proef je. Om je te inspireren hebben wij alvast 3 heerlijke homemade recepten voor je op een rijtje gezet. 
 

1. Verfrissende Ice Tea – Munt/ Limoen

- 12-15 gram pure groene thee
- Thee filterzakje nr. 3
- verse munt
- 1 limoen
- IJsklontjes
- Karaf

Kook 1 liter water en laat de thee trekken volgens het zetadvies weergegeven op de verpakking. Gebruik in het geval van groene thee een watertemperatuur van 70-80 °C en laat de thee 2-3 minuten trekken in de karaf. Laat het geheel afkoelen. Voeg vervolgens de munt en schijfjes limoen toe. Laat dit minimaal 10 minuten trekken alvorens te serveren. Gebruik ijsklontjes voor extra verfrissing, enjoy! 
 

2. Zoete Ice Tea – Framboos

- 12 gram zwarte thee Assam
- Thee filterzakje nr. 3
- Frambozen
- 1 citroen
- IJsklontjes
- Karaf

Kook 1 liter water en laat de thee trekken volgens het zetadvies weergegeven op de verpakking. Gebruik in het geval van zwarte thee Assam een watertemperatuur van 100 °C en laat de thee 2-4 minuten trekken in de karaf. Laat het geheel afkoelen. Voeg vervolgens de frambozen en de schijfjes citroen toe. Laat dit minimaal 10 minuten trekken alvorens te serveren. Gebruik ijsklontjes voor extra verfrissing, enjoy! 
 

2. Fruitige Ice Tea – Perzik

- 15-20 gram rooibos thee Organic
- Thee filterzakje nr. 3
- 1 perzik
- evt. 100ml perzik sap
- 1 citroen
- IJsklontjes
- Karaf

Kook 1 liter water en laat de thee trekken volgens het zetadvies weergegeven op de verpakking. Gebruik in het geval van rooibos thee Organic een watertemperatuur van 100 °C en laat de thee 7-10 minuten trekken in de karaf. Laat het geheel afkoelen. Voeg vervolgens de perziken, perzik sap en de schijfjes citroen toe. Laat dit minimaal 10 minuten trekken alvorens te serveren. Gebruik ijsklontjes voor extra verfrissing, enjoy!

Welke ice tea variaties maak jij zelf? Vertel het ons en inspireer anderen! 
  Theemoment24     21-06-2018 14:37     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies