3 Veel voorkomende fouten bij het zetten van losse thee
Er zijn een aantal veel voorkomende fouten die beginnende losse thee drinkers de neiging hebben om te maken. Door de gebruikelijke fouten te maken waaronder te heet water gebruiken, thee verkeerd bewaren maar ook niet op de hoogte te zijn van het zetadvies, ontstaat een slechte ervaring met het drinken van losse thee. In deze blog omschrijven we 3 veel voorkomende fouten en hoe je die kunt vermijden zodat ook jij een echte theeliefhebber wordt.


# 1 Het kopen van de verkeerde theesoort


Bij een slechte thee ervaring, bijvoorbeeld bij het kopen van een lage kwaliteit theesoort, kan je interesse in het drinken van losse thee verslappen. Heel erg jammer, want losse thee kan een kado zijn op zoveel momenten van de dag. Het kiezen van de juiste thee online shop is hierbij heel erg belangrijk. Een goede thee online shop geeft je alle benodigde informatie die je nodig hebt, zoals de omschrijving van de smaak, juiste informatie over de theesoort en welk zetadvies hierbij hoort.


# 2 Water uit de magnetron of het gebruik van warm kraanwater


Fout! Fout! Fout! Hoewel sommige wetenschappers de laatste tijd anders beweren verliest losse thee, door het gebruik van warm water rechtstreeks uit de kraan of magnetron, al zijn subtiele aroma’s, smaken, eigenschappen en tevens zijn geneeskrachtige voordelen


# 3 Gebruik van een roestige fluitketel om uw water te koken


Iedereen heeft een andere manier om water te koken. Als je een fluitketel gaat gebruiken zorg er dan voor dat het geen roestige onderkant bevat. Na enkele jaren van gebruik ontstaat op deze plek namelijk roest. Een nieuwe kopen zal dan de enige oplossing zijn om te voorkomen dat roestige theepot de geur en de smaak van de losse thee thee bederft. De eenvoudigste manier om water te koken is het gebruik van een waterkoker, let hier wel op dat er geen kalkresten ontstaan. Daarnaast is het altijd aan te raden om, geen stalen theepot, maar een keramische theepot te gebruiken om het theewater op temperatuur te houden.

Losse thee zetten is eenvoudig en hoeft echt niet lang te duren. Zet thee vanuit je hart en volg hierbij altijd het zetadvies om ervoor te zorgen dat de smaak van de thee volledig tot zijn recht komt.
      19-08-2017 14:04     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies