10 feiten die je niet wist over (losse) thee

1. Niet elke theesoort wordt op dezelfde manier gemaakt

De meeste theesoorten (zwarte thee, groene thee en witte thee) zijn afkomstig van de plant Camellia Sinensis en bevatten van nature cafeïne, maar de welbekende rooibos thee is afgeleid van een Zuid-Afrikaanse plant en is daarom ook weer een gehele andere soort thee. Daarom is thee drinken ook geschikt voor iedereen, het enige wat je hoeft te doen is de theesoort te vinden die het beste bij jouw past.

2. De ideale temperatuur van het water kan per theesoort verschillen

De ideale temperatuur van het water om verse groene thee te zetten ligt tussen de 70-80°C, terwijl losse zwarte thee wordt gezet op een temperatuur van 100°C. Het juiste zetadvies wordt omschreven bij elke theesoort.

3. De ideale trektijd van losse thee verschilt per theesoort

De verschillen tussen de ideale trektijd van losse thee kan heel divers zijn. Losse witte thee en Oolong thee hoeven minder lang te trekken om op de juiste smaak te komen, ongeveer tussen de 1 tot 3 minuten, terwijl kruidenthee tot maximaal 6 minuten nodig heeft. Volg daarom altijd het zetadvies per theesoort om de thee op de juiste manier te zetten.

4. Thee koud zetten verminderd de bittere smaak

Houd je absoluut niet van bittere smaken en ben je daarom geen theeliefhebber? Probeer thee eens koud zetten. Dit is een trager proces dat het risico van bitterheid in de smaak vermindert. Het werkt voor veel traditionele losse blad thee, evenals een aantal oolong- en kruidentheeën.

5. Het toevoegen van melk in de thee zorgt ervoor dat je tanden wit blijft

Ben je een echte theeliefhebber en ook zo bang voor aanslag van thee op je tanden? Er is een eenvoudige manier om uw witte tanden te redden van thee vlekken. Volgens een studie die onlangs gepubliceerd is in het International Journal of Dental Hygiene, is een scheutje melk effectiever dan whitening tandpasta's als het gaat om het voorkomen van vlekken.

6. Sommige snacks smaken beter bij thee dan anderen

Groene thee gaat heel goed samen met subtiele smaken zoals salades en sandwiches. Terwijl zwarte thee beter smaakt bij rijker voedsel zoals chocolade en rood vlees.
 

7. Thee behoudt zijn kwaliteit en smaak wanneer het bewaard wordt in een thee bewaarblik

Behoud de smaak en kwaliteit van losse thee door deze te bewaren in een luchtdichte thee bewaarblik op een koele, droge plaats, uit de buurt van licht, warmte en vocht.
 

8. Gebruikte theezakjes zijn geschikt voor vele doeleinden

Gooi gebruikte theefilter zakjes nooit weg. Ze zijn namelijk perfect tegen vervelende geurtjes. Leg ze bij een kattenbak, schoenen met nare geurtjes of op de bodem van een prullenbak. Het resultaat? De vervelende geurtjes zijn weg!
Gebruikte theezakjes kunnen ook dienen als schoonmaakmiddel. Vul bijvoorbeeld een aangekoekte pan met water en leg er een paar gebruikte theezakjes in, haal er na een tijdje een spons doorheen en de pan is schoon.

9. Afgezien van water is thee de meest populaire drank in de wereld

Thee is, naast water, de meest populaire drank in de wereld. Wereldwijd wordt er meer dan 3 miljoen ton thee per jaar geproduceerd. Thee bevat vele goede eigenschappen en is verkrijgbaar in vele soorten en smaken waardoor het toegankelijk is voor iedereen.

10. Thee drinken geeft een kalmerende en ontspannende werking

Kruidenthee bevat diverse kruiden die kalmerend en ontspannend kunnen werken. Heerlijk na een stressvolle dag! Denk aan lavendel thee of losse thee waarbij verbanda, ook wel ijzerkruid genoemd, is toegevoegd.

      02-11-2016 18:34     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Om onze website correct te laten werken, maken wij gebruik van cookies